top of page

Je hart, je ziel en je lichaam

mogen weer meedoen!

Ik geef je geen antwoorden en geen adviezen. Ik help jou, je eigen innerlijke antwoord te vinden op jouw vraagstuk, door je te laten ervaren wat je lichaam je te vertellen heeft en je te laten luisteren naar de stem van je ziel. Ik ben ervan overtuigd, dat iedereen een diepe wijsheid in zichzelf draagt.

Daar waar het voor een ander spannend wordt als het om 'moeilijke' gevoelens of ongemakkelijke emoties gaat, daar ontspan ik in. Daar zit het antwoord dat je zoekt. Ik help je je eigen oordeel, schaamte en schuld los te laten. Dat is vaak wat er in de weg zit. Ik ben altijd weer opnieuw verrast welke verrassende wendingen zich bij iemand tijdens een sessie voordoen. Ik zie iedere keer weer een opluchting bij iemand als weer vrij mag stromen wat is vastgezet.

Mayke Mars_Advertentie Leven mei 2022.jpeg

Het wegstoppen van je gevoel

Of het onderdrukken van een dieper laag in jezelf, die je kern van wie jij bent raakt.

Pijn, ongemak, verdriet, maar ook liefde en en een dieper verlangen, kun je lang wegstoppen. Soms zo lang dat je het zelf niet eens meer voelt. Soms ben je je er zelfs niet eens van bewust van wat

je allemaal onderdrukt. Misschien weet je niet meer wat je eigenlijk voelt. 

Waar heb je dat ook voor nodig? Het is alleen maar ingewilkkeld

Dit wegdrukken van gevoelens kun je lang volhouden. Aan de buitenkant lijkt het alsof er niets aan de hand is. Je hebt alles op orde en onder controle. Maar daar betaal je wel een prijs voor. Je voelt dat er iets niet klopt, in je werk of privé. Met je partner voel je geen emotionele verbinding meer. Of je voelt dat je niet voluit leeft. Een onderliggend verlangen van wat jij graag zou willen of willen doen, druk je weg. Oude pijn of verdriet van een ingrijpende gebeurtenis, bijv. het verlies van een dierbare, een ziekte, een scheiding of het verlies van een baan, heb je niet emotioneel kunnen verwerken. Dat begint nu aan je te knagen. Je voelt onrust in je lichaam of je vlucht in iets weg, zoals bijv. in je werk, sporten, alcohol. Wil je dit niet meer? 

Ik help je door samen met jou te onderzoeken wat zich in je diepere laag afspeelt, welke verlangens hierachter schuilgaan en wat je daarin tegenhoudt.


Zodat je;

- Weer een diepe emotionele verbinding in je relatie voelt; 

- Je vrij voelt om je diepere verlangen te volgen;

- Heelt van (oude) onverwerkte innerlijke pijn en verdriet.

Dan raak je uit verbinding met wat je van binnen voelt

en met wie je werkelijk bent.

Je diepere verlangens schuif je aan de kant. Dat veroorzaakt o.a. innerlijke onrust, slecht slapen, ontevredenheid en andere vaak onverklaarbare fysieke klachten. Maar ook de verbinding met de ander raak je op die manier kwijt. Als je van jezelf niet mag toelaten wat je voelt, dan leidt dat tot onverwerkte pijn. Op die manier raak je emotioneel verwijderd van je partner of je leeft niet echt voluit, omdat je je eigen verlangens wegstopt. Maar hoe doe je dat als je bang bent om overspoeld te raken door emoties als je eenmaal je gevoel toelaat? Voelt het ongemakkelijk voor je? Of kun je je aan niemand toevertrouwen? Voelt het 'zelfs' bij je partner niet veilig? Wat heb je eraan om je zo kwetsbaar op te stellen? Herken jij je hierin?

Ik begeleid je hierin graag. Als weer mag gaan stromen wat door jou is vastgezet, dan ontstaat er altijd een nieuwe frisse energie, een verrassende wending. Ik stimuleer je daar uiting aan te geven. Alles mag er zijn, met een open hart en een milde blik.
Liefs, Mayke

Landschap

Emotionele verbondenheid

Mis je een diepe emotionele intimiteit in je relatie? Of is je relatie hierdoor verbroken? Wil je meer diepe verbondenheid en liefde in je leven ervaren?

Ik help je te voelen wat er voor jou werkelijk toe doet, te onderzoeken welk verlangen er in de diepte schuilgaat. Wat werkelijk waar is en dat uit te spreken. Ik help je oude pijn te helen door en met liefde te kijken naar wat er van jou niet mag zijn.

Wil je je meteen aanmelden voor een intake? Druk dan op onderstaande knop en vul het formulier in. Ik neem z.s.m. contact met je op!

peter-geo-ysLZmXc7dsQ-unsplash.jpg

Thema's

Als je je gevoel afsluit, je ongemakkelijke emoties die je wegstopt

Moeilijke gevoelens ga je liever uit de weg. Je gevoel sluit je af. Daardoor mis je het échte diepere contact in je relatie of met anderen. Of lastige emoties zitten je juist in de weg. Het lijkt alsof je er overspeold door kan

Als je je gevoel langere tijd negeert of wegstopt, komt dit vroeg of laat op een manier naar boven, waar je last van krijgt. Vaak gebeurt dit afsluiten onbewust, omdat je vroeg in leven geleerd hebt om dat zo te doen. Misschien ben je je ervan bewust, maar je weet niet hoe je hiermee moet omgaan. Het werkt net als met een strandbal die je onder water probeert te duwen. Op een gegeven moment komt deze toch iedere keer weer naar boven. Als je dit lang genoeg volhoudt, dan krijg je daar ergens in je leven last van, bijvoorbeeld:

 • in je relatie mis je een emotionele verbinding met je je partner, doordat je je hart hebt afgesloten. Je gaat het échte diepere contact uit de weg gaat. Je 'verhard' of je kunt je moeilijk toevertrouwen;

 • je rationaliseert moeilijke gebeurtenissen in je leven zoals een scheiding, ziekte of miskraam. Je kunt daardoor niet helen van innerlijke pijn en verdriet, maar dat blijft je achtervolgen;

 • Je krijgt last van nachtmerries. Doordat je in je dagelijkse leven geen aandacht geeft aan wat zich werkelijk in je afspeelt, komt het in de nacht naar boven;

Emotionele verbinding in je relatie
Feeling is the Healing

Je 'overlevingsmechanisme'

​Ik help je door samen met jou te onderzoeken wat er zich werkelijk in je afspeelt. Welk verlangen gaat er schuil onder waar je last van hebt? Ik ben ervan overtuigd, dat onder al het donkere (wat je als probleem ervaart) nog heel veel licht zit. Je kunt het alleen nog niet zien. 

We onderzoeken wat je daarin tegenhoudt. Vaak komt er een onverwerkte pijn of verdriet naar boven. Dit heelt al door toe te laten wat er nu is. Dat klinkt misschien makkelijk, maar voor veel mensen is het moeilijk om daarbij te kunnen en al helemaal om dit vrij te laten stromen. De één ziet dit als een zwakte, de ander zit teveel in zijn of haar hoofd of  is bang, dat hij of zij overspoelt zal worden door emoties als dit eenmaal toegelaten wordt. Een ander 'verdwijnt' liever of ziet zichzelf als slachtoffer. Een ander voelt zich gevangen en blijft zich liever aanpassen, dan zijn eigen impuls te volgen. Zo heeft ieder zijn eigen mechanisme om hiervan weg te blijven. Het maakt niet uit welk mechanisme jij ontwikkeld hebt. Het gaat er om weer contact te maken met wat er in essentie in jou aanwezig is. Ik begeleid je graag in dit proces. Iedere keer weer zie ik, hoe het als een opluchting ervaren wordt om dit sterke mechanisme dat je zo eigen geworden is, los te laten. Daarin ben ik altijd écht in contact met je, met een milde blik en een open hart.

Contact

Aanbod

Hoe ziet het traject eruit?

Met mijn Liefde voor je Ziel programma help ik je in 9 stappen naar. Je kunt kiezen uit 2 trajecten. Een kort (4 maanden) en een lang traject (12 maanden).

In elk traject doorloop je een aantal stappen naar Liefde voor je Ziel. Je kunt kiezen uit een kort traject van 4 maanden of het intensief traject. In elk programma werken we aan:

Feeling is the healing:

 • het verwerken van oude pijn

 • helen van verdriet en boosheid die er nooit mocht zijn

 • ontspannen in ongemakkelijke gevoelens

I'm Free:

 • onderzoeken van verborgen verlangens

 • weerstand: wat houd je tegen?

 • moedig met je hart: je verlangen volgen

Emotionele verbinding:

 • je verlangen in contact brengen met de ander

 • de ander toelaten

 • met midlheid kijken

Feeling is the Healing

Image by Philipp Angerhofer

Voelen wat je 
Toelaten
Ontspannen
Helen
In verbinding met de ander

In het hele traject staat het ervaren en voelen voorop, d.w.z. lichaams- en ervaringsgericht. Als je geneigd bent om veel te praten en te analyseren, dan kan dit heel spannend zijn. Als je eenmaal gaat toelaten wat er niet mocht zijn, dan komt er een pijn vrij. Door dit vrij te laten stromen heel je de oude pijn, het onverwerkte verdriet.

lees meer

I'm Free!

Image by Just Jack

Onderzoeken van je diepere verlangen
Tegenstemmen
Moedig met je hart: Je verlangen volgen

Tijdens de therapiesessies zullen we werken aan het oplossen van de huidige problemen en het verbeteren van positief denken en gedrag. Ik zal u helpen met het vinden van manieren om met onprettige zaken en negatieve gebeurtenissen om te gaan. Ik weet zeker dat mijn Familietherapie u goed zal doen en u zal inspireren. Neem contact op om een afspraak te maken.

Contact

Emotionele verbinding

Image by Oziel Gómez

Breng dat wat je werkelijk voelt in verbinding met de ander. Je uitspreken. Het dieper emotionele contact durven aangaan. Open met je hart. Ontvangen wat de ander je wil zeggen.

Met een open hart en een milde blik naar jezelf en de ander. Ontspannen in het diepere contact. Doordat je het ervaart.

Contact
carli-jeen-15YDf39RIVc-unsplash.jpg

Boek hier je gratis en vrijblijvende Feeling is the Healing call

Ben je geïnteresseerd en wil je weten of mijn werkwijze bij je past? De beste manier om dit te ontdekken is om het te ervaren. Deze gratis call duurt een half uur en is een soort sessies in het klein. Afhankelijk van jouw voorkeur is dit telefonisch of via Zoom. Als je hieronder je gegevens invult, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een afspraak.

Ik hoor graag van je!

Warme groet,

Mayke

Bedankt voor de inzending!

Address:

Wagenweg 252
Haarlem

bottom of page