top of page

Over mij

Mayke Mars

Ik ben altijd op zoek naar wat er werkelijk in je leeft. Daarin voel ik haarfijn aan of dat wat je zegt klopt met dat wat je voelt. Ik help je te onderzoeken wat werkelijk waar is. We creëren allemaal ons eigen verhaal rondom een bepaalde situatie in ons leven. Dit is iets dat ik van nature doe, maar pas toen ik het Itip ging doen, leerde ik het ambacht hiervan. Hoe kan je iemand helpen om door zijn eigen mechanisme heen te breken of dat juist te laten smelten? Ik vind het iedere keer weer zo mooi om te zien als dat gebeurt. Het is zo puur, wat er dan uit iemand komt.

'Ongemakkelijke' gevoelens

Daar waar het voor een ander ongemakkelijk wordt, bijvoorbeeld als er pijn of verdriet naar boven komt, voor mij voelt dat als een opluchting. Er mag dan zijn wat er is. Ik schrik niet van emoties zoals pijn, angst, verdriet, woede, jaloezie etc. Ik ben ervan overtuigd, dat er altijd een laag onder zit met een zuiver verlangen. Ik help je die aan het licht te brengen.

Mijn verhaal

Ik ken zelf heel goed, dat dat wat er in je leeft, er niet mag zijn. Het is onveilig om je toe te vertrouwen. Daarin begrijp ik je heel goed. Ik was als kind al altijd op zoek naar wat er écht in iemand omging. Wat vertelt de ander me niet, maar 'wat hangt er wel in de lucht'? Ik voelde de spanning van wat er niet werd uit gesproken, maar wel gedacht en gevoeld werd. Voor mij is het toelaten van wat er wel is, altijd een opluchting. Hoe moeilijk, zwaar, ongemakkelijk of groot, sommige onderwerpen of emoties door anderen ervaren kunnen worden, ik ontspan daarin. Dan komt aan het licht wat bewust of onbewust verborgen gehouden wordt, maar dat er wel is. Het is dan duidelijk waar het écht om gaat, wat iemand zijn verlangen is. Daar kunnen we dan verder mee werken.

Ook al was ik altijd nieuwsgierig naar wat er in iemand omgaat, wat iemand me niet vertelt en wel in de energie zit die om iemand heen hangt, ik leerde echter wel, dat het uitspreken en daar vragen over stellen gevaarlijk kan zijn. 'Dat kan je maar beter niet doen', werd mijn innerlijke overtuiging. Ik leerde te zwijgen. En daardoor ging ik nog meer letten op wat ik voelde bij de ander. Dit empathische, hoogsensitieve deel ontwikkelde zich op die manier steeds meer. Ik pik makkelijk de energie van een ander op. Dat maakt het voor mij makkelijk om jou te helpen écht contact te maken met die diepere laag in jezelf.

Relevante afgeronde opleidingen:

  • Psychologie (UvT, afgestudeerd 2001)

  • De Driejarige Opleiding ITIP (ITIP, 2016-2019)

  • Energetische opleiding (Basisjaar, ITIP 2019-2020)

  • Dromenopleiding (ITIP, 2020-2021)

Uniek aan mij & mijn werkwijze

Wie ik ben als coach en waarom je wel of niet met mij wilt werken.

Ik help je te ontdekken wat je tegenhoudt en welke emoties of overtuigingen jouw beeld vertroebelen. Het helpt en lucht op om de waarheid onder ogen te zien. Ik help je je eigen oordeel los te laten en jezelf te bevrijden van schuld- en schaamtegevoelens en om te gaan met de angst die dan naar boven komt. Er ontstaat dan vaak een verrassende wending. Een verborgen verlangen komt boven. Ik stimuleer je om dat te volgen. Dat geeft je richting en praktische handvaten waar je mee verder kan.

Ik stop je met praten en denken en laat je in plaats daarvan voelen en ervaren.

Ik laat je direct ervaren i.p.v. 'er over praten'

Ik ga ervan uit dat je op een dieper niveau in jezelf iets wilt veranderen. Dat lukt niet door 'er over' te blijven praten. Vooral als je cognitief en verbaal sterk ontwikkeld bent, is de kans groot dat je steeds 'tegenargumenten' hebt, waarom je niet zou doen, wat je eigenlijk ten diepste voelt. Ik haal je uit het denken en analyseren. Ik stop je met praten. In plaats daarvan help ik je, te gaan naar dat wat onder al die lagen verstopt zit. Door hier meer ruimte aan te geven, ga je steeds meer vertrouwen op wat je werkelijk voelt.

Ik geef je geen raad of advies

Ik ga uit van jouw innerlijke wijsheid

Ik begeleid je in het proces te luisteren naar de stem van jouw ziel, je innerlijke wijsheid. Ik leer je, hoe je de antwoorden in jezelf vindt die je nodig hebt. Daarin geef ik je geen advies. Ik heb er alle vertrouwen in dat elk mens een diepe innerlijke wijsheid in zich draagt. We zijn alleen vergeten hoe we daarnaar kunnen luisteren en daarop te vertrouwen.

Verbondenheid i.p.v. afstand

Ik leef met je mee

Als je door iets geraakt bent, dan voel ik met je mee. Daar waar traditionele therapeuten vaak op een zakelijke afstand blijven en geen emoties tonen, voel ik met je mee. Dat wil niet zeggen dat ik met je mee ga huilen. Maar als jij geraakt bent door iets en ik ken dat, dan zie je je dat bij mij. Net zoals ik jou leer te laten zijn en te uiten wat er in je leeft, doe ik dat zelf ook. Dat creeërt een verbinding in plaats van een afstand.

Ik pel af tot we bij de kern komen

Ik ga de diepte in

Stoppen met luisteren naar tegenstemmen, je laten misleiden door emoties, je laten weerhouden door je weerstand, vraagt van je dat je dit leert herkennen voor wat het is. Is het je angst die dit tegen je zegt of komt dit rechtstreeks uit je ziel, uit een zuiver en puur verlangen? Dat is een essentieel onderscheid. Je leert je tegenstemmen herkennen en te zien voor wat ze zijn.

bottom of page