Mayke oosterplas winter 2020.jpg

OVER MIJ

Voelen wat zuiver is, je raken, een diep contact aangaan, kunst maken, stilte & de natuur

Dat is wie ik ben en waar ik van hou. Ik ken het zwijgen, dat wat niet gezegd mag worden. Ik heb als kind geleerd om aan te voelen wat er is, door het zwijgen heen. Daarom houd ik er nu zo van als uitgesproken mag worden wat moeilijk is, wat er eigenlijk niet mag zijn. Hoe hard die werkelijkheid ook is. Dat is voor mij telkens weer een bevrijding en een opluchting. Ik help graag, jou te bevrijden van het je gevangen voelen in wat je niet 'mag' zeggen. Als dat weer mag stromen, dan kan er ook weer liefde stromen, die anders vastgezet wordt, door wat niet uitgesproken mag worden. Omdat het zo zuiver voelen, zo mijn talent is, mijn werkwijze en daar geen woord voor is, noem ik mijzelf 'feeling coach'. Dat is wat ik doe in het contact.

Kunst

Ik ben altijd aan het maken, tekenen, schilderen, aan het creëren. Dat is voor mij expressie geven aan wat ik voel. Als kind verdween ik in mijn eigen fantasie (nu nog). Ik hoopte dan 'terug in de hemel' te kunnen zijn die ik tekende. Nu hoop ik dat ik voor jou een stukje hemel op aarde kan brengen door wat ik schilder. 

Van Psychologie & onderzoek naar Energetisch Coach

Ik ben opgeleid als psycholoog (afgestudeerd aan Tilburg University) en werkte de jaren erna als onderzoeker in de GGZ. Daardoor ontwikkelde ik mijn analytische denkvermogen steeds sterker, alles moest wetenschappelijk onderbouwd worden. Maar dat was maar een deel van mij. Gelukkig heb ik toen mijn impuls gevolgd en ben ik daarmee gestopt. Ik heb mijn hart gevolgd als kunstenaar en ondertussen ben ik bij het ITIP (Instituut voor Toegepaste Psychologie) mijn zielskant gaan ontwikkelen. Dat was voor mij thuiskomen. Bij het ITIP heb ik het Persoonlijk Traject, de Opleiding, het Energetisch coachingsjaar en de dromenopleiding gevolgd. Energetisch coachen is het energetisch waarnemen en werken met iemand volgens de bio-energetica van Alexander Lowen en Wilhelm Reich (lichaamstaal en karakterstructuren).

Van Amsterdam naar Haarlem

Sinds een paar jaar woon ik samen met mijn twee kinderen, mijn man en zijn twee kinderen in Haarlem, als samengesteld gezin. Daarvoor woonde ik met mijn twee kinderen alleen in Amsterdam op het Java-eiland, een grote inspiratiebron met al die grachten en bootjes. Toen ik Max leerde kennen, ervaarde ik voor het eerst pas echt, hoe het is als je iemand je ziel echt ziet en begrijpt. Daar heb ik mijn hele leven naar verlangd. Een diepe verbondenheid op zielsniveau. En dat gun ik iedereen. Jou ook. Ook al wil dat niet zeggen dat onze persoonlijkheden niet botsen, want dat doen ze geregeld!


Stilte & de natuur

Als kind groeide ik op in een groot, oud huis met een grote tuin. Daar zat ik vaak alleen in een boom, daar was ik graag. Nu ik in Haarlem woon, ben ik weer een stukje terug in de natuur, in de de duinen. Ik houd van het wandelen in de natuur.

 
Mayke & Max

OVER MIJ & MAX

Max, de man achter de prachtige pianomuziek

Als je al eens een online meditatieprogramma bij mij gevolgd hebt, dan ken je de pianomuziek van Max. Hij begeleidt mij op de piano, terwijl ik de meditaties inspreek. Alles wat hij speelt komt rechtstreeks uit zijn ziel. Laat je raken door zijn prachtige improvisaties op de piano. Als je benieuwd bent naar hoe onze samenwerking klinkt, luister dan naar onze graris demo.